Howz tietosuojakäytäntö

 Howz on brittiläisen Intelesant Ltd:n tarjoama palvelu. Tämä on heidän tietosuojakäytäntönsä epävirallinen käännös, jossa kerrotaan palveluun liittyvästä henkilötietojen käsittelystä. Alkuperäinen tietosuojakäytäntö on nähtävissä englanniksi verkkosivustolla https://howz.com/pages/howz-privacy-policy.

Suomessa Howz-palvelun teknisestä tuesta vastaa maahantuoja FSM Group.

 

Howz tarjoaa palvelun käyttäen kodissasi olevien anturien tuottamaa dataa, jonka jaamme sinulle luomasi sovellustilin kautta. Tukipalvelumme tarjoaa puhelimitse ja sähköpostitse päivityksiä asennuspaikkaasi ja tietoihisi. Lähetämme sensorisarjat toimitusosoitteeseesi, jotta voit käyttää palveluamme.

Olemme arvioineet tuotteen vaikutukset yksityisyyden suojaan Ison-Britannian tietosuojaviranomaisen ICO:n suositusten mukaisesti. Olemme rekisteröityneet ICOon ja olemme sitoutuneet vahvasti tiedon suojaamiseen koko organisaatiossamme.

Sinä olet tietojen omistaja. Me olemme rekisterinpitäjiä, eli päätämme, miten tietojasi käsitellään, mutta tarvitsemme lupasi tietojesi keräämiseen ja käyttöön. Tietoja on kolmenlaisia: henkilökohtaisia, pseudonymisoituja ja anonymisoituja. Henkilötiedot tarkoittavat tietoja, joista sinut voi tunnistaa, esimerkiksi nimi, osoite ja puhelinnumero. Pseudonymisointi tarkoittaa, että tiedoillesi on annettu tunnus, josta sinua ei voi tunnistaa suoraan, mutta voimme luoda linkin henkilöllisyyteesi. Anonymisointi tarkoittaa, että kaikki henkilön tunnistamisen mahdollistavat tiedot poistetaan kokonaan, mukaan lukien kaikki linkit.

Keräämme ja käsittelemme näitä tietoja seuraavista syistä (käsittelyn oikeusperuste):

Jotta voimme tarjota Howz-palvelun ja varmistaa, että saat oikean asennuspaikan tiedot

Jotta voimme tarjota tukipalveluja

Jotta voit jakaa tietojasi muille henkilöille toiveidesi mukaisesti

 

Sinua koskevat tiedot, jotka keräämme sinulta

Voit olla rekisteröityneenä Howzissa joko kotiseuranta-asiakkaana tai VIP-henkilönä.

Jotta voit tehdä ostoksia (alennuskupongilla tai ilman) Howzissa, sinun täytyy antaa meille etu- ja sukunimesi, sähköposti-, koti- ja toimitusosoitteesi ja asennuspaikan osoite sekä puhelinnumero yhteydenottoa varten. Maksutietojesi keräämisestä ja

tallentamisesta huolehtivat kolmannen osapuolen palvelut: Stripe, Paypal, FreeAgent ja GoCardless. Howzilla ei ole pääsyä maksutietoihisi.

Howz-järjestelmään rekisteröityessäsi sinun täytyy antaa sähköpostiosoitteesi, luoda käyttäjätunnus ja salasana sekä ilmoittaa asennuspaikkaa lähin kaupunki. Et voi muuttaa käyttäjänimeäsi. Howz tarvitsee lupasi siihen, että se lähettää sähköpostitse suoraan sinulle tietoa palvelun ongelmista, järjestelmän muutoksista ja datassasi havaituista muutoksista sekä datayhteenvetoja.

Keräämäsi tiedot ovat sinun vastuullasi, ja Intelesantilla ei ole vastuuta tai kontrollia pääsystä sisältöön, tietoihin tai dataan, jota luot käyttämällä Howzia.

Jos otat yhteyttä meihin, saatamme tallentaa välisemme viestinnän.

 

Tiedot, jotka keräämme sinusta ja laitteestasi

Kun käytät Howzia, me saatamme kerätä automaattisesti tietoja käyttämäsi mobiililaitteen tyypistä, yksilöllisen laitetunnisteen, matkaviestinverkon tiedot, mobiililaitteesi käyttöjärjestelmän ja aikavyöhykeasetuksen.

Keräämme myös tietoja siitä, miten käytät Howzia sovelluksella.

 

Kuka näkee tietosi?

Howzin asiakaspalvelutiimi ja kliinisen hoitotyön johtajat näkevät tietoja, jotka yksilöivät sinut, jotta voimme tarjota asiakastukea. Howzin tekninen tiimi näkee anturien datan muttei siihen liittyviä henkilötietoja. Anturidatan ansiosta tiimi pystyy työskentelemään järjestelmän parissa ja tiedonhallinta on tehokasta.

Asiakaspalvelu- ja tilitiimi käyttää henkilötietojasi, kun se luo ja ylläpitää Howz-palvelujen suoraveloituksia.

Jos järjestetään tutkimuksia, kerätty data jaetaan tutkimuskumppanille anonymisoituna tai pseudonymisoituna, jos mahdollista. Kutakin tutkimusta varten annetaan lisäksi käsittelyilmoitus ja/tai tiedotuslomake.

Voit myöntää tilisi katseluoikeuksia haluamillesi henkilöille. Heitä kutsutaan VIP-henkilöiksi, sillä sinun kannattaa jakaa tietosi vain henkilöille, joihin luotat ja jotka ymmärtävät tietojen jakamisen syyn. Olet vastuussa siitä, että kirjoitat heidän sähköpostiosoitteensa oikein ja tarkistat sen, ennen kuin jaat datasi heidän kanssaan. Voit milloin tahansa peruuttaa heille antamasi katseluoikeuden Howz-sovelluksessa .

 

Miten säilytämme tietojasi?

Kaikki antamasi henkilötiedot tallennetaan turvallisille palvelimillemme. Jaamme tietojasi vain turvallisen yhteyden kautta Internetissä. Henkilöllisyyttäsi ei voi tunnistaa datasta, joka lähetetään kodissasi olevista monitoreista, ja kyseinen data on salattu.

Pseudonyymi luodaan, jotta voimme tunnistaa datasi analytiikkajärjestelmästämme. Tällä menetelmällä varmistetaan, että datasi on vain valtuuttamiesi henkilöiden nähtävissä etkä sinä näe muiden tietoja. Henkilötietojasi säilytetään Zendesk-järjestelmässä, joka on täysin salattu ja jota saavat käyttää vain asiakaspalvelun työntekijät. Ostokseesi liittyviä henkilötietojasi säilytetään Nettlin salatulla palvelimella, jota saavat käyttää vain Intelesantin asiakaspalvelijat. Asennuspaikan ja henkilötietojesi välinen linkki on tallennettu turvalliselle palvelimellemme täysin salattuun tietokantaan.

Kun Howz on auki, data tallennetaan laitteellesi. Jos otat laitteestasi varmuuskopion Apple iCloudiin tai muuhun palveluun, datasi saattaa olla tallennettuna kyseiseen palveluun. Howzista ei tarvitse ottaa tällaisia varmuuskopioita, sillä kaikki tiedot on tallennettu omille turvallisille palvelimillemme.

 

Miten käytämme tietojasi omiin tarkoituksiimme?

Saatamme käyttää Howzissa jakamiasi tietoja parantaaksemme ja kehittääksemme jatkuvasti tuotteitamme; voimme esimerkiksi lisätä uusia ominaisuuksia sekä parantaa suorituskykyä ja turvallisuutta. Tietoja voidaan käyttää myös palvelun mainostamiseen, palvelun vaikutusten arvioimiseen ja opitun tiedon jakamiseen julkaisuina. Näihin tarkoituksiin käytettävistä tiedoista on kuitenkin poistettu kaikki henkilötietosi, eikä kukaan pysty tunnistamaan sinua näkemästään tiedosta.

Emme myy emmekä muutoin luovuta kolmansille osapuolille mitään tietoja, joista sinut voitaisiin tunnistaa, ilman sinun lupaasi tai ilmoittamatta siitä tässä käytännössä.

 

Käyttäjänimet ja sähköpostiosoitteet

Käyttäjänimeä ja sähköpostiosoitetta käytetään Howzissa sinun yksilöimiseesi. Ne voivat olla sama kuin sinun sähköpostiosoitteesi, mutta niiden ei tarvitse olla.

Käyttäjänimeesi on oltava yhdistettynä sähköpostiosoite, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä tai auttaa sinua palauttamaan salasanasi, jos unohdat sen. Pidä käyttäjänimesi ja salasanasi turvassa.

Tiliisi voi olla yhdistettynä toisen henkilön sähköpostiosoite. Näin voi olla, jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta etkä ehkä halua sitä ja käytät Howzia toisen henkilön avustamana. Tällöin sinun täytyy olla varma, että voit luottaa tietosi kyseiselle henkilölle.

Voit milloin tahansa vaihtaa sähköpostiosoitteen, johon käyttäjänimesi on yhdistettynä.

 

Muutosten tekeminen sekä tilin deaktivointi ja poistaminen

Jos haluat deaktivoida tai poistaa tilisi taikka poistaa viestejä aikajanaltasi, ota yhteyttä tuki@howz.fi.

Voit milloin tahansa poistaa VIP-henkilön.

Kun tilisi on deaktivoitu, et voi tallentaa sovellukseen uusia merkintöjä etkä pysty avaamaan sovellusta. VIP-henkilösi eivät pysty näkemään uusia tietoja tai tallentamaan uusia viestejä.

Jos muutat mieltäsi, kun tilisi on deaktivoituna, voit palauttaa sovelluksen käyttöön ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun yllä kuvatulla tavalla.

Jos pyydät tilisi poistamista, tilisi deaktivoidaan aluksi 30 päivän ajaksi. Kun tilisi on poistettu, sitä ei voi palauttaa. Tilin poistaminen tarkoittaa, että järjestelmistämme poistetaan kaikki henkilön tunnistamisen mahdollistavat tiedot, paitsi taloudelliset tiedot, jotka on lain mukaan säilytettävä kymmenen vuoden ajan. Myös pseudonyymi poistetaan, eli asennuspaikkasi dataa ei voida enää yhdistää sinuun, ja siitä tulee anonymisoitu datajoukko. Tämä datajoukko säilytetään, sillä sitä käytetään koneoppimistarkoituksiin ja se sisällytetään olemassa oleviin tilastolaskelmiin ja koko järjestelmän laajuisiin prosesseihin.

 

Säilytämme sovellukseen tallennettujen tietojen arkistoa säilytyskäytäntömme mukaisesti (kymmenen vuoden ajan).

Sivut toteutti: Saittipaja

Yhteystiedot

tuki@howz.fi